Het lidmaatschap voor nieuwe (aspirant) schutters bestaat uit drie fasen:

1. De eerste maanden volg je (zes) lessen bij de kogel- of hagelinstructeurs. Deze lessen worden door de instructeur gepland, meestal om de week. Aan het einde van de lesperiode leg je een proeve van schietbekwaamheid af. Slaag je hiervoor dan heb je je schietvaardigheidsbewijs en gaat fase twee in.
  2. Nu je je schietvaardigheidsbewijs hebt moet je schietbeurten gaan maken. Om een eerste verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen aan te kunnen vragen heb je onder andere minimaal 18 schietbeurten nodig, Deze schietbeurten zijn gemaakt in het jaar voorafgaand aan de aanvraag. Je hebt zelf nog geen wapen dus ben je afhankelijk van anderen. Dit kunnen schutters zijn met een verlof die jou met hun eigen wapen laten schieten. Deze schutters dienen te allen tijde aanwezig te zijn en pas op het schietpunt het wapen te overhandigen. Je kan je schietbeurten ook maken door met één van onze begeleiders te gaan schieten. Zij beschikken over een verenigingsverlof en kunnen daarom met de verenigingswapens de baan op. Na één jaar kan je dan een verlof aanvragen en gaat fase drie in.
  3. Je hebt nu een verlof en een eigen wapen. Je kan nu vrij komen schieten op de dagen dat de baan open is. Ook nu dien je weer minimaal 18 schietbeurten te maken om je verlof te kunnen verlengen.
Hieronder vind je de kaldender voor de aspiranten. Zodra datums bekend zijn voor de lessen en de cursus IVVF worden deze in de kalender opgenomen
kalender voor opleiding aspiranten

In fase twee maak je een afspraak met een van de begeleiders hagel of kogel. Raadpleeg eerst de kalender van de begeleiders hagel of van de begeleiders kogel. Kijk op welke dag en tijd een begeleider aanwezig is. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. om een afspraak te maken. Vermeld in deze e-mail je naam, je lidnummer, de discipline die je wilt komen schieten, de datum en de tijd en de naam van de begeleider.

Je krijgt een e-mail terug om de afspraak te bevestigen.

kalender begeleiding hagel
kalender begeleiding kogel