Lid worden/Voorwaarden

Lid worden bij Schietvereniging de Wildenberg is voor iedereen mogelijk die:

• een verklaring omtrent het gedrag (VOG) krijgt van zijn/haar gemeente; of,
  • reeds lid is bij een andere in Nederland gevestigde schietvereniging en in het bezit is van een geldige WM4.

Bent u geïnteresseerd in een lidmaatschap van SV de Wildenberg dan kunt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een verzoek indienen tot een gesprek met een van de bestuursleden. Bent u na het gepsrek nog steeds geïnteresseerd dan kunt u een aavraagformulier voor de VOG en het 'aanvraagformulier lidmaatschap' meenemen.

De VOG (van max. 2 maanden oud) plus het ‘aanvraagformulier lidmaatschap’, dienen geheel ingevuld en voorzien van twee pasfoto’s, ingeleverd te worden bij één van de bestuursleden van SV de Wildenberg. Dit zorgt ervoor dat uw aanvraag in behandeling wordt genomen.

Nadat uw aanvraag is ingeleverd zal het bestuur uw aanvraag beoordelen. Het bestuur laat u z.s.m. weten of u inderdaad lid kunt worden van SV de Wildenberg.

Bent u een gevorderd schutter, dan zal het bestuur u een proeve van bekwaamheid laten afleggen. Hiervoor zult u op een door het bestuur bepaalde dag op de schietbaan een ronde kleiduiven dan wel enkele schoten op de kogelbaan moeten schieten onder toezicht van een bestuurslid, dan wel een gediplomeerd schietinstructeur. Hierbij zal tenminste gelet worden op de veiligheidsaspecten zoals die door u getoond worden. Nadat uw proeve van bekwaamheid als voldoende is beoordeeld staat niets u in de weg om lid te worden van SV de Wildenberg.

Indien u een beginnend schutter bent, komt u eerst 4x als introducé kennismaken met de vereniging. In deze 4 weken proefperiode maakt u kennis met alle drie de hoofddisciplines die u kunt schieten bij onze vereniging, nl. pistool, geweer en hagelgeweer (kleiduiven). Na deze 4 weken wordt beoordeeld of u als aspirant kunt toetreden. Bij toetreding als aspirant wordt u ook meteen aangemeld bij de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (K.N.S.A.) waarna u daarvan uw licentie ontvangt. U dient nu een keuze te maken uit één van de disciplines waarin u zich in eerste instantie verder wilt bekwamen.

De eerste 6 maanden van het aspirantschap zullen als beoordelingsperiode gelden. In de eerste drie maanden dient u, in overleg met de trainer/instructeur, een aantal verplichte lessen te volgen. Deze lessen sluit u af met een proeve van schietbekwaamheid, voor uw schietvaardigheidsbewijs. Wanneer u uw schietvaardigheidsbewijs hebt gehaald gaat u 'vrij' schieten, dit wil zeggen, samen met een begeleider/verenigingsverlofhouder van de vereniging. De instructeurs/trainers zullen u, buiten uw schietvaardigheid, ook beoordelen op veiligheid, karakter en verenigingsgevoel.  Indien u na deze periode van zes maanden een positieve beoordeling krijgt bent u vanaf dat moment lid van de vereniging en gaat uw eerste lidmaatschapsjaar in.

Als lid dient u regelmatig te komen schieten (minimaal 18 schietbeurten per kalenderjaar). Zolang u nog geen eigen wapen mag bezitten kunt u altijd schieten met een clubwapen onder leiding van een verenigingsverlofhouder. Heeft u uw proeve van schietbekwaamheid eenmaal afgelegd, dan mag u ook gebruik maken van het wapen van een kennis, familielid e.d. zolang deze persoon maar altijd aanwezig is op het schietpunt.

Na uw eerste jaar lidmaatschap (als volwaardig lid) kunt u aan het bestuur vragen of u in aanmerking komt voor een 'verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen'. Wanneer u hiervoor toestemming krijgt gaat u op zoek naar een, voor u, toegestaan vuurwapen. Met de gegevens van het wapen kunt u dan uw 'verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen' aanvragen bij het bestuur. LET OP, zonder wapen kunt u geen verlof aanvragen. Nu u uw vuurwapen hebt bent u vrij om op eigen gelegenheid te gaan schieten.

In dit K.N.S.A. artikel leest u meer over het aanvragen van een 'verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen.

LET OP! Nu u verlofhouder bent dient u te voldoen aan de wedstrijdverplichting van minimaal 5 (interne) wedstrijden in één discipline in één kalenderjaar. Lees hierover meer in dit artikel van de K.N.S.A..

Als lid heeft u de volgende voordelen:

• U koopt uw kleiduiven tegen een gereduceerd tarief.
  • U krijgt €5,- korting (per ronde) op schietinstructie van een schietinstructeur werkzaam bij Schietbaan de Wildenberg
  • U heeft de mogelijkheid om patronen tegen gereduceerde prijs af te nemen (geldt alleen voor afname per 250 patronen, bij schietbaan de Wildenberg)
  • U kunt meedoen met de verenigingscompetities
  • Er wordt eenmaal per jaar een clubkampioenschapsdag gehouden voor alle leden en aspiranten waarbij de duiven en eventueel de .22 patronen worden aangeboden door de vereniging.
  • U bent ieder jaar, op de 2e zondag van januari, uitgenodigd op de nieuwjaarsborrel.
  • U bent welkom op de jaarvergadering welke ieder jaar in April wordt gehouden.
  • U kunt na minimaal 1 jaar lidmaatschap in aanmerking komen voor een eigen 'verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen' (met inachtneming van de opbouwregeling zoals toegelicht op de Wapengebruik pagina).
ga terug naar Kosten lidmaatschap

ga door naar Statuten en reglementen