NK Automatic Trap, 28-09-2019, Ommeren

RenoMeijerAutomaticTrap2019Reno Meijer heeft voor de achtse keer de Titel Nederlands Kampioen Trap behaald tijdens het Nederlands Kampioenschap Automatic Trap 2019, verschoten bij KSV de Betuw in Ommeren.

Het Nederlands Kampioenschap Automatic Trap wordt verschoten over 5 reguliere rondes van steeds 25 duiven en een finale van 25 duiven. Tijdens de finale mag slechts één patroon afgevuurd worden op de kleiduiven.

Het was een drukke bedoening op de baan waar, voor deze wedstrijd slechts ruimte is voor 30 deelnemers. Alle deelnemers zijn aan elkaar gewaagd tijdens de eerste vijf rondes. Reno Meijer en Patrick Smeets staan de afgelopen 10 jaren steevast in de top drie van Nederland, zo ook dit weekend. In de laatste reguliere ronde, waarin Reno uiterst gefocust was, nam hij een voorsprong van 2 punten op Patrick. Hij schoot zijn score van 24 nu al steeds met het eerste schot.
Er diende zich een spannende finale aan.
In een zinderende finale werd het verschil gemaakt. Reno kon de focus van de laatste ronde vasthouden in de finale en de reeks van één schot per kleiduif voortzetten. Met een score van 131 nam hij uiteindelijk de gouden medaille mee naar huis. Patrick werd tweede met 127 punten en Wiebing derde met 113 punten.

Wij feliciteren Reno met zijn achtste titel als Nederlands Kampioen.

Hetzelfde weekend heeft ook een van de pupillen van Reno, Pauline Mulkers (16 jaar), het Belgisch Kampioenschap Skeet voor junioren behaald.
Reno is naast wedstrijdschutter tevens de Nationaal Coach van het Belgisch Skeet team junioren en senioren.