Compak sporting

Zoals de naam al doet vermoeden, is Compak Sporting een afgeleide van het parcours schieten maar zo aangepast dat de benodigde ruimte veel kleiner is. Hierdoor kan een Compak parcours worden gebouwd op bijvoorbeeld een Skeet baan. De vastgestelde afmetingen van een Compak parcours beslaan een rechthoek van 40 meter breed en 25 meter diep, en deze rechthoek is gelegen tot maximaal 8 meter voor de schietposten.

Een Compak parcours bestaat uit vijf op één lijn liggende schietposten die op gelijke afstand van elkaar zijn verdeeld over de breedte van het parcours, die tegelijkertijd door de schutters worden bemand, de zesde schutter in de rotte neemt de wachtpositie in achter post 1. De schutters roepen beurtelings hun kleiduiven af, dus wanneer de schutter op post 1 de eerste kleiduif heeft geschoten, roept de schutter op post 2 zijn kleiduif af enz. enz. Een post bestaat meestal uit 3 enkele kleiduiven en 1 doublet, wanneer de schutters de post hebben afgewerkt, schuiven zij een post naar rechts door. De schutter die in de wacht stond, bemand nu post 1 en de schutter die van post 5 afkomt gaat in de wacht achter post 1. Wanneer de schutters alle posten hebben afgewerkt, hebben zij een ronde van 25 kleiduiven geschoten.

Verder moet een Compak parcours beschikken over ten minste 6 kleiduiven machines en iedere geworpen kleiduif moet zich op enig moment tijdens zijn vlucht binnen de hierboven genoemde rechthoek bevinden. Zo kan bijvoorbeeld een kleiduif van buiten de rechthoek worden geworpen, die in de rechthoek landt of andersom. Ook is het mogelijk dat een kleiduif van buiten de rechthoek wordt geworpen, en deze geheel of gedeeltelijk kruist, maar buiten de rechthoek weer landt.

Copyright © 2015. Alle rechten voorbehouden - SV de Wildenberg

LogoSVdeWildenberg