De kogelbaan gaat open

De kogelbaan wordt nog verbouwd. Er is meer ruimte gecreëerd achter de schietpunten, er is een geluidssluis gemaakt als toegang naar de schietpunten, de openingen aan de bovenzijde van de wanden zijn dicht gemaakt, de wanden worden geisoleerd, er wordt een luchtafzuiging gemaakt op de baan, er komt een nieuwe kogelvanger en er worden nog wat zaken verbeterd. Het is de bedoeling dat de kogelbaan vanaf zaterdag 4 juli weer open gaat. We sturen de leden nog een e-mail met de bevestiging van de opening.

Kleiduiven lessen gaan beginnen

We gaan weer beginnen met de lesen kleiduiven schieten, met inachteneming van de richtlijnen van het RIVM. Zondag 5 juli wordt de eerste les gegeven. De les begint om 10:30. Aspirant leden die zich hebben ingeschreven voor het tweede kwartaal van dit jaar kunnen zich opgeven bij Nico of Hein.
Hier vind je een overzicht van alle lesdagen!

Schieten in Corona tijd

Een aantal dagen geleden zijn enkele, vanwege de Corona crisis opgelegde maatregelen versoepeld door onze overheid. Eén van deze is het weer buiten mogen sporten.
Kleiduiven schieten is een buitensport waarbij de nog geldende maatregelen, zoals het 1,5 meter afstand houden, makkelijk uit te voeren zijn.

Schietbaan de Wildenberg is vanaf woensdag 13 mei, weer geopend voor kleiduiven schieten. De kogelbaan is vanaf 1 juli geopend. Er gelden wel strenge regels voor het gebruik van de kleiduivenbaan. Houd  minstens anderhalve meter afstand, maximaal 5 schutters per post en gebruik een post maximaal 30 minuten zodat ook andere schutters na jou kunnen schieten. Lees onderstaande checklist van de baan zorgvuldig door.

csm_Corona_Maatregelen_1__b9f84d57bf.png
Let Op: punt 14 geldt voor de leden van de vereniging van Schietbaan de Wildenberg.

Leden met een verlof en een eigen hagelgeweer kunnen nu dus weer kleiduiven komen schieten. Aspirant leden en leden die niet over een eigen hagelgeweer beschikken zullen nog even geduld moeten hebben. Het gebruik van clubwapens is niet toegestaan en ook het gebruik van het geweer van een andere schutter is niet toegestaan. Aspiranten worden via e-mail over het verloop van de trainingen
en het maken van schietbeurten ingelicht.

Houd je aan de regels van de baan. Indien je je niet aan deze regels houdt kan je gevraagd worden de baan te verlaten. De toegang tot de baan kan je dan ook nog eens ontzegd worden tot alles weer 'normaal' is en er geen beperkingen meer gelden.

Als de baan moet sluiten omdat schutters zich niet aan de regels kunnen houden kan niemand meer schieten. Wees dus niet egoïstisch en houd je aan de regels en ben blij dat je weer kunt schieten.

Bestuur SV de Wildenberg
Zaterdag 5 oktober 2019

Het belooft een mooie dag te worden, droog en af en toe wat zon. Niet te veel wind, gelukkig. De meeste deelnemers zijn al vroeg op de baan.
Deef heeft een leuke, kleine wedstrijd uitgezet, 30 duiven: 10 duiven Ball Trap; 10 duiven Skeet; 10 duiven Parcours. Snel nog even alles in een formulier zetten zodat de schutters de scores kunnen invullen.
De eerste deelnemers beginnen rond elf uur aan de wedstrijd.
De kogelschutters beginnen even later ook aan hun wedstrijd. 15 schoten Meesterkaart (25 meter, met pistool) en 15 schoten BR50 (50 meter, met geweer).
De kogelschutters zijn met zijn vijfen en zijn vrij snel klaar. Van alle hagelschutters die de vereniging heeft zijn er 25 op de wedstrijd afgekomen (of zijn ze gekomen voor de barbeque)?
De meeste hagelschutters zijn rond twee uur klaar, precies op tijd voor de barbeque, die dan inmiddels is opgebouwd. De barbeque brand er lustig op los en de koks van Adriaansen zijn volop aan het bakken: biefstuk, lamskotelet, zalm, witvis, sateh, hamburger en nog meer. Er is ook gezorgd voor lekkere groenten en fruit. Ik denk dat alle deelnemers die nog aanwezig waren lekker hebben gegeten.
Rond vier uur zijn de scores geteld en is de lijst met winnaars bekend.
De drie winnaars van de kogelwestrijd zijn al naar huis. De drie winnaars van de hagelwedstrijd zijn er nog en zij ontvangen de prijzen.
Leo is clubkampioen kogel met 271 punten, Richard is clubkampioen hagel met 26 treffers. Hun namen worden op de wisselbekers gezet. Komt jouw naam volgend jaar op de wisselbeker?

Richard is clubkampioen hagel

Op de pagina over de wedstrijdplicht staan, onderaan de pagina, drie links. Deze kan je gebruiken wannneer je het bestuur wil melden dat je je wedstrijden elders schiet, dat je alléén een jachtakte hebt of dat je géén verlof hebt.