Verplichte wedstrijddeelname

Informatie over de verplichte wedstrijddeelname vindt u op de website van de K.N.S.A.. Een model verklaring kunt u op deze pagina downloaden.

Alle sportschutters met een verlof tot het voorhanden hebben van een vuurwapen dienen te voldoen aan de verplichte deelname van vijf wedstrijden per kalenderjaar in één discipline*. Oók wanneer u, naast uw verlof, een jachtakte heeft!!! Deze wedstrijden mogen interne competities of clubwedstrijden zijn mits het een door de KNSA gereglementeerde of erkende discipline betreft. SV de Wildenberg biedt u deze mogelijkheid middels de interne competitie en de clubwedstrijden.

U hoeft maar bij één vereniging aan de wedstrijdplicht te voldoen.

Voor leden die zijn opgenomen in één of meerdere ranking-overzicht(en) van de KNSA overeenkomstig het Ranking-reglement (
zie KNSA SWR deel I hoofdstuk 21) en aan de ranking-eis (minimaal 3 scores) voldoen, geldt deze verplichting niet.

LET OP! Wanneer u alléén een jachtakte heeft hoeft u niet aan de wedstrijdverplichting te voldoen.

Als u uw wedstrijden bij SV de Wildenberg schiet hoeft u niets te doen. Wij verwerken uw scores. Elders op deze website kunt u zien hoeveel wedstrijden u geschoten heeft en of u aan de wedstrijdplicht hebt voldaan.
Indien u bij een andere, bij de KNSA aangesloten vereniging uw wedstrijden schiet, wanneer u alléén een jachtakte heeft, wanneer u bent opgenomen in een ranking-overzicht van de KNSA of wanneer u (nog) geen verlof hebt verwachten wij één maal per jaar een e-mail waarin u dit aangeeft.

*
Met vijf wedstrijden per kalenderjaar in één discipline wordt bedoeld vijf wedstrijden in één en dezelfde discipline. Dus bijvoorbeeld: vijf wedstrijden 25 meter meesterkaart licht (middels de interne competitie) of vijf wedstrijden 25 kleiduiven skeet (middels de interne competitie) of vijf wedstrijden 50 kleiduiven parcours (middels de clubwedstrijden) enz.

melden dat je geen verlof hebt

ga terug naar Statuten en regelmenten

ga door naar Wapengebruik